Brush ’n Go on Turvallisuus- ja kemikaaliviraston ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n suosittelema menetelmä. Myrkytön harjapesu soveltuu alle 10-metrisillle kölittömille veneille kattaen noin 90 % kotimaan venekannasta. Oletko valmis siirtymään kohti myrkytöntä veneilyä? Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin ja olemme valmiina, kun sinä olet valmis.

Soveltuuko Brush ’n Go -venepesu minun veneelleni?

Harjapesu soveltuu alle 10 metriä pitkille, maksimissaan 3 metriä leveille ja 3500 kg painaville yksirunkoisille veneille. Kölilliset ja akselivetoiset veneet rajautuvat pääsääntöisesti palvelun ulkopuolelle. Yli 9-metriset ja yli 3000 kg painavat veneet arvioidaan tapauskohtaisesti, sillä pesumahdollisuuteen vaikuttavat vesilinjan pituus ja pesupaikan olosuhteet. Näissä tapauksissa pyydämme olemaan yhteydessä asiakaspalveluun 040 585 8817.

Mitä aineita veneen pesussa käytetään?

Brush ’n Go -venepesu tehdään ilman pesuaineita ja liuottimia. Mekaaninen harjapesu irrottaa veneen pohjaan pinttyneet eliöt ja muut epäpuhtaudet tehokkaasti – pelkällä vedellä.

Kuluttaako harjapesu veneen pohjaa?

Brush ’n Go -harjapesu ei vahingoita veneen pohjaa tai kuluta sen pohjakäsittelyä normaalia kulumaa enempää. Asiakkaana olet vastuussa veneen pohjassa ja/tai peräpeilissä olevista koneista, kojeista tai muista laitteista. Näistä on ilmoitettava ennen pesun alkamista. Pesu ei sovellu saman kauden aikana maalatuille veneille tai pehmeillä maaleilla käsitellylle pohjalle. Kova pinnoite ja harjapesu ovat voittava yhdistelmä!

Milloin pohjan pesu on ajankohtainen?

Merellä veneilijöiden suurin vitsaus on merirokko. Se tarttuu veneen pohjaan yleensä heinä-elokuun vaihteessa, noin kahden viikon ajanjaksolla, kun meriveden lämpötila saavuttaa 18 asteen rajan ja on helpointa puhdistaa tuoreeltaan. Veneen pohjan limoittuminen ja erilaisten levien kasvu alkavat heti veneilykauden alettua. Myrkylliset eliönestomaalit toimivat niihin huonosti, mutta leväkasvuston vaikutukset veneen liukuominaisuuksiin ja kulutukseen ovat pitkälti samoja. Pesu on ajankohtainen viimeistään silloin, kun veneen huippunopeus laskee selvästi ja sen käyttäytyminen muuttuu. Kasvuston kehittymistä voi seurata yksinkertaisesti käsin tunnustelemalla. Pesun tarve vaihtelee paikallisen kasvuston, veneen käytön sekä pinnoitteen ja sen kunnon mukaan. Itämerellä puhdistustarve on noin 2–4 kertaa kaudessa. Mekaanisessa puhdistuksessa on olennaista, että se tehdään myös veneilykauden aikana. Suosittelemme käymään pesussa esimerkiksi ennen lomakauden alkua, lomakauden jälkeen ja kauden päätteeksi.

Pääseekö pesuun ilman ajanvarausta?

Brush ’n Go -pesuasema toimii varauskalenterin mukaisesti, mutta tilanne elää. Yksittäisen pesun kesto riippuu aina veneestä ja pohjan likaisuudesta. Sopivissa väleissä veneen pesu on mahdollista myös ennakkovarausta. Voit tiedustella mahdollisuutta paikanpäällä tai soittamalla asiakaspalvelunumeroon 040 585 8817.

Missä Brush ’n Go -pesulat sijaitsevat?

Kierrämme etelärannikon ja Varsinais-Suomen satamia useiden siirrettävien pesuasemien voimin. Tällä alueella takaamme palvelun saatavuuden kesän alusta myöhäiseen syksyyn. Itsellesi sopivan pesupaikan ja -ajan löydät varauskalenterista. Järjestämme pyynnöstä myös yksityisiä pesupäiviä ja rohkaisemme ottamaan yhteyttä asiakaspalvelunumeroomme 040 585 8817.

Olen varannut ajan, mutta en pääse paikalle

Verkkokaupan kautta tehty varaus on sitova. Jos kaikesta huolimatta olet estynyt tulemaan paikalle, pyydämme olemaan viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@boatwash.fi tai puhelimitse 040 585 8817. Varausmaksuja ei palauteta, mutta erilaisissa haveritapauksissa, konerikoissa tai muissa pakottavissa esteissä olemme joustavia, ja aikaa voidaan mahdollisuuksien mukaan siirtää.