Brush ’n Go muuttaa tavan, jolla pidät veneesi pohjan puhtaana. Pesuaineeton harjapesu on helposti perusteltava ympäristöteko: helpompi, nopeampi ja halvempi vaihtoehto myrkkymaaleille. Vesipesu säästää ympäristöä ja maksaa itsensä takaisin pienentyneiden polttoainekustannusten kautta.

Venepesu keventää menoa ja vähentää kulutusta

Kokenut kippari tuntee, kun veneen liuku häiriintyy. Matkavauhti putoaa ja sen saavuttamiseen tarvitaan enemmän kierroksia. Polttoaineen kulutus kasvaa.
Likaisella pohjalla on hämmästyttävän suuri vaikutus veneen hydrodynamiikkaan – ja sama pätee puhtaaseen pohjaan. On tavallista, että asiakkaamme raportoivat pesun jälkeen jopa kolmanneksen pienemmästä kulutuksesta!
Ajo-ominaisuuksien ja polttoainekustannusten lisäksi pienentynyt kulutus on jo itsessään ympäristöteko. Ilmaston lämpenemisen lisäksi CO2-päästöt vaikuttavat suoraan vesistöjen happamoitumiseen.

Myrkylliset pohjamaalit kuormittavat ympäristöä

Puhtaampi meri on visio, josta Brush ’n Go -venepesu sai alkunsa. Pesuaineeton harjapesu kehitettiin vaihtoehdoksi myrkyllisille pohjamaaleille, joiden vaikutus ei kohdistu vain veneen pohjaan kiinnittyviin eliöihin, vaan koko vedenalaiseen ekosysteemiin.

Myrkkymaalien kuormittava vaikutus on suurempi kuin yleisesti kuvitellaan. Vedenalaiselle eliöstölle erityisen haitallista on kupari, jota kertyy vesistöihin suomalaisista huviveneistä enemmän kuin massa- ja paperiteollisuudesta, metallien valmistuksesta, yhdyskuntien jätevesistä sekä kaivos- ja louhostoiminnasta yhteensä.

Myrkkymaalien teho perustuu osaltaan siihen, että ne liukenevat veteen. Näin tapahtuu myös maalien kiintoaineena käytetyille mikromuoveille, jotka muodostavat toisen ison ympäristöongelman. Samasta syystä myrkkymaalien vaihtoehtona markkinoidut silikonimaalit eivät ole ratkaisu. Mahdollisimman kova myrkytön pinnoite ja mekaaninen venepesu ratkaisevat monta ongelmaa.

Brush ’n Go -venepesu on vaivaton vaihtoehto

Maailma kulkee kohti myrkytöntä veneilyä. Maalien teho laskee sitä mukaa, kun vaikuttavien aineiden pitoisuuksia tiukennetaan. Jo lähivuosina alle 7-metristen veneiden myrkkymaalaus tullaan kieltämään. On hyvä hetki siirtyä tulevaisuuteen.

Veneen pesu vaatii ajatustavan muutosta ja noin 15 minuuttia aikaa. Pohjan maalaamisen verrattuna pikapesu on nopea ja vaivaton toimenpide. Brush ’n Go tarkoittaa sitä, että istut kyydissä kuin autopesulassa, ajanvarauksella tai ilman. Suosittelemme pesua 2–3 kertaa vuodessa, esimerkiksi ennen ja jälkeen lomakauden sekä veneilykauden päättyessä.