Merirokko on merialueiden ykkösriesa

Merirokko on merialueiden ykkösriesa

”Merirokko on merialueiden ykkösriesa, joten tällöin kannattaa olla hereillä ja harjata rokot pois ennen kun ne ovat luutuneet isoiksi ja koviksi.”
KUKA
Christian Feodoroff, 
SeaBoost
 Oy
MITÄ
Ensimmäinen tuote oli kelluva harjasmatto Powerturf, jonka tarina lähti liikkeelle puoli vahingossa, kun itse kyllästyin maalaamaan tehottomilla myrkkyväreillä, ja rakensin omaan käyttöön pohjanpuhdistuslaitteen. Seaboost kehittää pohjien mekaanista puhdistusta jatkuvasti, ja tarjonta on täydennetty vuosien varrella mm. Powerbrush pohjan pesu harjoilla. Meillä on myös valikoimissa Saksalainen pinnoite Overdrive, joka erikseen on suunniteltu veneille jotka harja pestään.
SUHTEENI VENEILYYN
Veneily on minulle ulkoilua ja luonnosta nauttimista. Vietän vapaa-aikani mökillä saaressa Korppoon eteläpuolella. Liikun saaristossa avonaisella yhteysveneellä myös kalassa ja retkillä. Harrastan tämän lisäksi purjelautailua.
POHJANHUOLTO
Kaikkiin pohjiin ja pinnoitteisiin myös myrkkymaaleihin tarttuu kauden aikana jotain. Pienikin limakerros vaikuttaa veneen suorituskykyyn ja polttoainetalouteen merkittävästi. Levää kuten ahdinparta alkaa tyypillisesti kehittymään juhannuksen jälkeen, ja tahti kiihtyy sitä mukaan kun vedet lämpiävät. Kun veden lämpötila saavuttaa 18 astetta merirokko kiinnittyy tyypillisesti muutaman viikon sisällä.
Merirokko on merialueiden ykkösriesa, joten tällöin kannattaa olla hereillä ja harjata rokot pois ennen kun ne ovat luutuneet isoiksi ja koviksi.
Itse tarkistaisin veneen pohjan puhdistustarpeen jo kesäkuun loppupuolella, ja puhdistaisin pohjan tarvittaessa. Tämän jälkeen seuraisin milloin merirokko kiinnittyy, ja pesisin pohjan kun merirokot ovat halkaisijaltaan noin kolmen millin nystyröitä. Usein tämä tapahtuu heinä-elokuun vaihteessa. Pääsääntöisesti merirokko kiinnittyy kauden aikana vaan kerran, joten oikein ajoitettu pesu säästää ylimääriseltä pesemiseltä. Loppukaudesta varautuisin pesemään veneen vielä kertaalleen.
MITÄ 2021 TUO TULLESSAAN
Tälle kaudelle toimme markkinoille Powerbrush PRO harjan joka antaa erinomaisen harjaustuntuman ja soveltuu sellaisenaan myös isommille veneille.
TERVEISET
Ykkös toive on että veneilijät oppisivat käyttämään kovia, myrkyttömiä ja harjauksen kestäviä pinnoitteita. Tämä on veneilyn ensiaskel uuteen myrkyttömän aikakauteen.
Kaikki myrkkyvärit perustuvat osittain eroosioon, joka irrottaa pinnoitteesta myrkkyjen lisäksi mikromuoveja niin ajossa kun pesussa. Myös pehmeistä myrkyttömistä pinnoitteista irtoaa runsaasti mikromuoveja. On siis tärkeää että pinnoite on kova ja kestää käyttöä sekä pesua.
Tillbaka till blogg